Nieuwsbrief
Juli - Aug.  2003
     

Daniël Huisman     AA 5156  Medellin COLOMBIA  Mobiel: +57-310-3761483  Tel: +57-4-2170138 DanielHuisman@Yahoo.com    http://GeoCities.com/DanielHuisman

Beste vrienden, 

Groetjes uit Medellin Colombia.

Ik heb er deze maand een extra klus bij gekregen. Ik ben verslagen aan het maken van 15 evangelisten die in de gevangenissen werken voor Prison Fellowship in Colombia. De verslagen vertaal ik dan ook van het Spaans naar het Engels en die gaan dan naar de mensen in het buitenland die hun werk ondersteunen. Alle evangelisten die werken voor PFC hebben zelf allemaal in de gevangenis gezeten voor van alles. Ik heb op deze manier veel getuigenissen gehoord van hoe God mensen veranderd. Dat doet mij goed te weten dat God echt deze mensen vergeeft, want veel mensen zouden dat niet kunnen als je hoort wat ze allemaal wel niet uitgevoerd hebben. Zo heb ik een jongeman ontmoet in de gevangenis die in de eerste maand van zijn gevangenschap nog even 40 mensen liet vermoorden buiten, gewoon door bevel te geven. Hij zat bij de guerrilla en is nu bekeerd en heeft zijn hart aan Jezus gegeven. Het is haast niet te geloven dat deze vriendelijke blijde jongeman zo’n leven heeft geleden.


Uitzicht over de stad Medellin.
Gemiddelde temp 21
°C
en 1500m
Hoog.


Ex gevangenen die bekeerd zijn in de gevangenis en nu evangeliseren als evangelisten in de gevangenis.Een deel van ons team die met de kinderen werkt en met in het midden de directrice in het blauw.

Hier in de straat gaat het dagelijks leven zijn gangetje. Een verkoper die een kruiwagen voortduwt en hard roept, “Bananen”. De vuilniswagen die langskomt met een luid tingelend geluid, voorafgegaan door arme mensen die nog even het vuilnis bekijken.  Mensen die aan de deur komen om wat overgebleven eten, of geld vragen of iets verkopen. Het ergste zijn nog kinderen en tieners met vieze kleren te zien bedelen of lijm te zien snuiven. Maar niemand doet de deur van zijn huis zomaar open als er geklopt wordt, er wordt altijd eerst gevraagd wie er is. Want er gebeuren veel overvallen in Colombia. Zo heeft iedereen ook buurtwachters die dag en nacht rondjes lopen in de buurt die af en toe op een fluitje blazen zodat iedereen weet dat zij hun werk doen.  

Het werk wat wij hier verrichten lijkt eigenlijk maar een druppel op een gloeiende plaat, maar alle beetjes helpen. Prijs God.


Deze foto is 2 jaar later gemaakt en ingezet.

Een Colombiaanse collega die in een ander kinderhuis werkt heeft haar man langzaam in haar armen zien doodgaan omdat hij zijn brommer niet wilde afstaan aan 2 gewapende jongens die om zijn brommer vroegen. Met zijn dochtertje van 3 jaar op schoot kwam hij bij het kinderhuis aan op de brommer om zijn vrouw op te halen. Zijn vrouw rende naar buiten toen zij de schoten hoorde. Met stenen heeft ze de jongens weg gejaagd. Ze hebben niet eens de brommer meegenomen, hij stierf onderweg naar het ziekenhuis. Op de begrafenis vertelde ze in tranen dat hij is gestorven als held door haar en alles wat haar toekomt te willen beschermen.

Mocht U wat aan haar willen geven, dan kan dat onder vermelding “Weduwe”.

 

Hartelijk bedankt voor Uw gebeden en gaven

God zegene U

Mattheus 25:43 Ik ben een vreemdeling geweest en gij hebt Mij niet gehuisvest, naakt en gij hebt Mij niet gekleed, ziek en in de gevangenis en gij hebt Mij niet bezocht. 44. Dan zullen ook zij Hem antwoorden en zeggen: Here, wanneer hebben wij U hongerig gezien, of dorstig, of als vreemdeling, of naakt of ziek, of in de gevangenis, en hebben wij U niet gediend? 45. Dan zal Hij hun antwoorden en zeggen: Voorwaar, Ik zeg u, in zoverre gij dit aan een van deze minsten niet gedaan hebt, hebt gij het ook aan Mij niet gedaan.

Giften in Nederland;
Aan D.Huisman te Swifterbant
Postbank nr.  5327093

Of aan Stichting “Helping Hands”
Buitenhof 33 
8255  AW  Swifterbant.
Postbank  6895789 of
Rabobank 338130004
Bestuur; Zendings-Organisatie
“Helping Hands”

Piet  & Klaasje Huisman
Buitenhof 33
8255 AW  Swifterbant
Flevoland     Nederland
Tel: +31-(0)321-323315  
P.Huisman@Chello.nl
Giften op Curaçao;
MCB 130 180 202
Daniel Huisman       
Kaya Militar   46 

of bel even naar mijn broer;  
Marcel Huisman 
+599-9-8697457
HuismanM@Carib-Online.net

Newsletter in English
Carta De Noticia
Nieuwsbrief in Nederlands
Bulletin en Français

Zie oude Nieuwsbrieven;
Nieuwsbrief Mei - Juni 2003
Nieuwsbrief Maart - April 2003

Nieuwsbrief Januari - Februari 2003
Nieuwsbrief September - December 2002
Nieuwsbrief Mei - Augustus 2002
Nieuwsbrief Maart - April 2002
Nieuwsbrief Januari - Februari 2002
Nieuwsbrief Sept - Dec 2001
Nieuwsbrief Mei - Augustus 2001
Nieuwsbrief Januari - April 2001
Nieuwsbrief Oktober - December 2000
Nieuwsbrief Juli - September 2000
Nieuwsbrief April - Juni 2000
Nieuwsbrief Januari - Maart 2000
Millennium kaart 1999
Nieuwsbrief Juli - September 1999
Nieuwsbrief Mei - Juni 1999
Nieuwsbrief Maart - April 1999

Klik hier om naar mijn Webpagina en Gastenboek te gaan

Klik Actualiseren als de foto's niet open gaan.
http://Nieuwsbrief.DanielHuisman.com
DanielHuisman@Yahoo.com
© Daniel Huisman www.DanielHuisman.com