Nieuwsbrief
September - Oktober  2003
     

Daniël Huisman     AA 5156  Medellín Colombia  Mobiel: +57-310-3761483  Tel: +57-4-2170138 DanielHuisman@Yahoo.com    http://GeoCities.com/DanielHuisman

Beste vrienden,

Groetjes vanuit Medellín Colombia.

Ondanks dat we behoorlijk dicht bij de evenaar liggen, is het lekker koel weer hier omdat de stad Medellín 1500m hoog ligt en mooi omgeven door bergen. Van Sept. t/m Maart regent het wat meer. Maar in de stad is er veel smog, hopelijk gaan de bussen in de toekomst op gas rijden. Het ergste is kleine kinderen op straat te zien bedelen of werken voor geld. Ze behoren op school te zitten inplaats van te “werken”. Konden we ze allemaal maar helpen. Ik werkt nu op de communicatie, publicatie en technisch onderhoud afdeling bij JuCUM (JMEO) in de liefdadigheids tak met 25 kinderen waar we voor zorgen. Het is fijn de kinderen blij te zien.


In het huis “Mi Hogar” zijn de jongens aan het studeren.

Een altijd terugkomende taak voor ons buitenlandse zendelingen is om de visa te verlengen. Meestal met de nodige zorgen van dien. Documenten verzamelen, fotos, handtekeningen. De visa kost tegenwoordig al $205,= dollar, en de met reis naar de hoofdstad er nog bij. Maar dan de vreugde als alles goed gaat. God zij dank heb ik mijn visa weer vernieuwd voor een jaar.

 


Mijn gezondheid.

“Handen wassen” Zei mijn moeder altijd voor het eten. Ik heb me afgevraagd; waarom moeten we onze handen wassen? Wat gebeurt er als je je handen niet wast? Ik ben nu al 21 jaar in de zending en ben door veel landen gereisd en heb in 4 landen op lange termijn gewoond. Ik heb ontdekt wat er gebeurt als je je handen niet wast, eigenlijk kan ik mijn handen zelfs nog zo goed wassen maar bij het eten van besmet voedsel of water, daar wordt je ziek van.  Over de jaren heb ik geleerd wat de ingewanden parasieten zijn en andere boosdoeners, en misschien zelfs een lintworm. In veel landen is het niet beleefd om eten of drinken af te staan als je bij iemand op bezoek bent, maar het is vaak genoeg nodig om gezond te blijven. Naast parasieten vermijden heb ik ontdekt dat ik me ook veel beter voel als ik geen volle melk meer drink en vermijden van conserveermiddelen (in mijn favoriete Ketchup), vermijd jeuk op mijn huid na het douchen. En heb ik ontdekt dat ik allergisch ben voor pinda’s. Dus nu voel ik me beter zolang ik me aan deze regels hou. God zij dank voor gezondheid.

 

Het is toch altijd weer een uitdaging om in geloof te leven. Ver van huis wonen met weinig geld en tegelijkertijd mensen helpen. Ik vertrouw erop dat God voorziet.

In het huis “Ebenezer” willen sommige meisjes graag helpen met een stapelbed in elkaar zetten.

 

 

 

Hartelijk bedankt voor Uw gebeden en gaven

God zegene U

 

Johannes 3:16 Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder, die in Hem gelooft, niet verloren ga, maar eeuwig leven hebbe. 17 Want God heeft zijn Zoon niet in de wereld gezonden, opdat Hij de wereld veroordele, maar opdat de wereld door Hem behouden worde. 18 Wie in Hem gelooft, wordt niet veroordeeld; wie niet gelooft, is reeds veroordeeld, omdat hij niet heeft geloofd in de naam van de eniggeboren Zoon van God. 19 Dit is het oordeel, dat het licht in de wereld gekomen is en de mensen de duisternis liever gehad hebben dan het licht, want hun werken waren boos. 20 Want een ieder, die kwaad bedrijft, haat het licht, en gaat niet tot het licht, opdat zijn werken niet aan de dag komen; 21 maar wie de waarheid doet, gaat tot het licht, opdat van zijn werken blijke dat zij in God verricht zijn.

Giften in Nederland;
Aan D.Huisman te Swifterbant
Postbank nr.  5327093

Of aan Stichting “Helping Hands”
Buitenhof 33 
8255  AW  Swifterbant.
Postbank  6895789 of
Rabobank 338130004
Bestuur; Zendings-Organisatie
“Helping Hands”

Piet  & Klaasje Huisman
Buitenhof 33
8255 AW  Swifterbant
Flevoland     Nederland
Tel: +31-(0)321-323315  
P.Huisman@Chello.nl
Giften op Curaçao;
MCB 130 180 202
Daniel Huisman       
Kaya Militar   46 

of bel even naar mijn broer;  
Marcel Huisman 
+599-9-8697457
HuismanM@Carib-Online.net

Newsletter in English
Carta De Noticia
Nieuwsbrief in Nederlands
Bulletin en Français

Zie oude Nieuwsbrieven;
Nieuwsbrief Juli - Augustus 2003
Nieuwsbrief Mei - Juni 2003
Nieuwsbrief Maart - April 2003

Nieuwsbrief Januari - Februari 2003
Nieuwsbrief September - December 2002
Nieuwsbrief Mei - Augustus 2002
Nieuwsbrief Maart - April 2002
Nieuwsbrief Januari - Februari 2002
Nieuwsbrief Sept - Dec 2001
Nieuwsbrief Mei - Augustus 2001
Nieuwsbrief Januari - April 2001
Nieuwsbrief Oktober - December 2000
Nieuwsbrief Juli - September 2000
Nieuwsbrief April - Juni 2000
Nieuwsbrief Januari - Maart 2000
Millennium kaart 1999
Nieuwsbrief Juli - September 1999
Nieuwsbrief Mei - Juni 1999
Nieuwsbrief Maart - April 1999

Klik hier om naar mijn Webpagina en Gastenboek te gaan

Klik Actualiseren als de foto's niet open gaan.
http://Nieuwsbrief.DanielHuisman.com
DanielHuisman@Yahoo.com
© Daniel Huisman www.DanielHuisman.com